Yarım Yamalak, Bitse de Kurtulsak #3 (Cilt Bakım Ürünleri)

Şubat 25, 2016

Merhaba!
Bugün blogda Yarım Yamalak, Bitse de Kurtulsak yazı dizimin üçüncü yazısını, yani cilt bakım ürünlerimi bulacaksınız. Elimde bunların haricinde bir çok cilt bakım ürünü daha var ama onları henüz "yarısı kadar" bile kullanmadığımdan bu yazıya dahil etmedim. Buna rağmen fazla ürün var hemen başlayalım;


1) Yves Rocher Sensitive Vegetal Kızarıklık Karşıtı Nemlemdirici Krem: Cildimdeki renk bozukluklarını, çenemdeki gereksiz kızarık görünümü gidermek için aldım. Severek kullanıyorum, şu sıra kullandığım tek nemlendirici. Bitince memnun kalırsam yeniden alırım. Ama bitmesine var epey.

2) Yves Rocher Sebo Vegetal Gözenek Sıkılaştırıcı Serum: Bu serumu yağlı T bölgem için almıştım. Memnun değil gibiyim çünkü sürdükten bir müddet sonra cildimden soyuluyor. Gözeneklerime de pek faydasını gördüğümü söyleyemem, yazın cildimin daha yağlı olduğu zaman kullanacağım. 

3) Loreal Skin Perfection Cilt Kusursuzlaştırıcı Serum: Bunu epey öven, seven kozmetik blogları var. Ben de BB kremini sevmiştim, serumunu da alıp deneyeyim dedim ama açıkçası düzenli kullanmadım. Bir dönem ağır geldi cildime bıraktım filan. Ne zaman kullanacağım da net bir görüş sahibi olacağım bilinmez ama bu bitmeden yeni serum kullanmaya başlamak yok!

4) Yves Rocher Hydra Vegetal Nemlendirici Serum: Cildimin aşırı kuru olmayan noktalarında güzel bir nemlendirme sağladı. Tabi elim dursaydı da sadece bunu kullansaydım düzenlice, üzerine getirdiğim kumalar yüzünden adam gibi kullanıp anlayamadım! Ne zaman ne şekilde kullanırım bilinmez ama biteceksin sen de.

5) Yves Rocher Hydra Vegetal Göz Kremi: Bunu da serum ve maskeden memnun kaldığım için almıştım ancak ne yazık ki pek memnun kaldığımı söyleyemem. Jel yapıda olduğundan buzdolabında bekleteyim de gözlerim şişerse kullanayım diyorum. Nasıl fikir ama?


5) Yves Rocher Hydra Vegetal Yoğun Nemlendirici Maske:  Bu seride en en en çok sevdiğim bu. Daha evvel burada yazısını yazmıştım. Bitmesin diye gıdım gıdım kullandığımı söylemeliyim :) Kesinlikle alacağım. Düzenli kullanan kuzenimin cildinde harika doğal bir aydınlık sağladı. Cildi su içmiş gibi. Ben mi? Yine düzensizliğin kurbanı, ama ona rağmen kullandığım dönemde hemen etkisini gösteriyor. 

6) Freeman Peel Off Mask Cucumber: Bu maskeyi yıllar evvel kuzenim kullanmış ve verdiği etkiye bayılmıştı, aldık hatta 3 al 2 öde vardı. Elimde bu maskeden bir adet de açılmamış olan var. İlk sürdüğümdeki o yapışkan his,aman Allahım! Öyle aman aman da bir etkisini gözlemlemedik, o sebeple bi daha almam, bunun yerine en bayıldığım Freeman Chorcoal and Black Sugar Mask'ı yani  Kömür ve Siyah Şekerli olan maskeyi tercih ederim!

7) Loreal Üç Etkili Cilt Düzgünleştirici Kadifemsi Tonik: Özellikle kokusuna bayıldığım bu toniği kullandığımda cildim diğer toniklerdeki gibi cayır cayır yanmıyor, ama o kastettiği "kadifemsi" hissi de sevmiyorum. Bitince bildiğimiz gülsuyuna geçeceğimden bir daha almam. Haydi hemen bit bit bit!

8) Neutrogena Visibly Clear Siyah Nokta Temizleyici Tonik: Resmen alkolü basmışlar diye hissettiğim, cildimi gıcır gıcır yağan bir tonik. Yazın aşırı yağlanma dönemlerinde ve yoğun alkol içeriğiyle bazen gözlerim arıyor kendisini, ciddi ihtiyaç duyuyorum. Makyajdan önce aşırı yağlanan burun bölgeme uyguluyorum, ardından nemlendirici ve baz vs ile daha bir kalıcı oluyor sanki burun bölgemdeki makyajım. Biterse köşede dursun diye alırım, keşke minik boyu satılsa.

9) Yves Rocher Vitaminli Yüz Spreyi: Bir dönem Aslı Özdel ve Şule Karaok'un çok severek övdüğü bir spreydi bu. Ben de çok büyük heveslerle aldım ama kesinlikle bir termal su değil. Hele Mac Fix + hiç değil. Kokusu güzel evet ama onun dışında pek de bi etkisini görmedim. Biraz daha kullanayım bitsin bakalım alır mıyım yeniden.


10) Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Yağsız Nemlendirici: Yağsız nemlendirici arayışındaydım ve serinin diğer ürünlerini de almışken aldım yazın ama pek sevmedim, nemlendirmesi oldukça yetersiz,yazın bile ekstra nemlendirici bir ürüne ihtiyaç duydum. Yazın kullanırım ve biter diye düşünüyorum. Tekrardan almam.

11) Topicrem Light Soothing Cream: Bu nemlendirici makyaj temizleme suyuyla beraber firma tarafından gönderilmişti. Cildi yatıştırmasını oldukça beğendim, nemlendirmesi ise benim için yaz aylarında kullanmalık. Kış için nemlendirmesini yeterli bulmadım. Yazın Neutrogena ile birlikte kullanırım.

12) Loreal Skin Perfection Göz Kremi: Bu göz kremini de yüksek umutlarla alıp hüsrana uğradım. Çünkü bence düzgünleştirme hissi anlık, kullandığınız zaman renkli yapısıyla biraz daha canlı görünüyor göz çevreniz ancak nemlendirmesi yetersiz kaldı. Kullanıp bitirip bir daha almayacağım.

13) Avéne Hydrance Optimale UV Legere Nemlendirici: Avene ürünlerinin dermokozmetik ürünler olduğunu bildiğim için, yaz aylarında kullanmak için aldığım bir nemlendiriciydi. Özellikle içerdiği UV korumasıyla güneş kremi kullanmaya üşendiğim günlerde bile korusun istedim. Nemlendirmesi güzel,cilt tarafından hemen emildiği için makyaj altına da kullanıyordum ancak performansına göre azıcık pahalı gelmişti, belki yeniden alırım.

14) Avéne Eau Thermale Termal Su Spreyi: Yaz sıcaklarında, banyo sonrası aşırı kuruyan gerilen cildimi yatıştırmada, epilasyon sonrası kızarmalara bire bir. elimde iki adet 300 er ml lik olanlar da var yarım yamalak, tek sıkıntısı bir müddet sonra sprey mekanizmasının bozulması. Bittikçe alıyorum zaten. Bu da bitsin yeniden alacağım.

Sizin bitse de yenilerine geçsem dediğiniz cilt bakım ürünleriniz neler,
Ya da bana önerdiğiniz ürünler var mı?
Yazarsanız sevinirim,
Sevgiler
Özi
--------------------------------------------------------------------------
Yazı dizisinin diğer yazılarını okudunuz mu?

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

3 yorum

  1. ne kadar yarım yamalak ürünün varmış :)

    YanıtlaSil
  2. Bu kış en beğendiğim nemlendiricim Skincode' den oldu. Tonik olarak Cyrene ve Moshos'tan çok memnunum. Aynı göz kremini bende pek sevmemiştim, şuan kullandığım biraz daha iyi ama tekrar alır mıyım halen bilmediğim için isim veremeyeceğim =) Termal suyumuz aynı. Avene emulsion ürünlerini beğeniyorum. Serum olarak hyaluronic asit içeren ürünler tavsiye ederim. Gene cyrene ya da farklı markalara bakabilirsin. Son günlerde favorim C vitamini, genelde cilt bakımına gidince tercih ediyordum ama evde kullanmak içinde almak lazım.

    Ay çok uzun yorum oldu, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. resme YR'a çalışmışsın sen.. :-))greyfurt özlü toniği ben de seviyorum ama cildime feraglık vermesi için kullanıyorum özellikle yazın makyaj öncesi sıkıyorum daha ferah cilde makyaj yapıyorum böylece.. o lorealin kadifemsi his veren toniği de hep aklımda denemek için ben severim o dediğin hissi :-))

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin