Sek Quark Çeşitleri İnceleme-Yorum

Mart 30, 2017

Merhaba! Beni yakından takip edenler 11 Şubattan beri diyette olduğumu ve hiç sıkılmadan 5 kg kadar verdiğimi bilirler. Bugün sizlere bu süreçte diyetimi eğlenceli hale getiren bir kaç şeyden zaman zaman bahsedeceğim. İlk olarak diyet sürecimde işimi oldukça kolaylaştıran Sek Quark'tan bahsedeceğim. Karşınızda Sek Quark Çeşitleri İnceleme yazım;



Bu süre zarfında denemediğim çeşidi kaldı mı bilmiyorum,web sitelerinde de yedi çeşidi mevcut ve ben son Migros alışverişimde sizin için tüm çeşitlerini alıp denedim. Bazılarını bayılarak yedim, bazıları ise yenmeyecek kadar kötü olmasalar da pek sevemedim. Yukarıda  gördüğünüz çeşitlerin hepsini en az bir kere denedim velhasıl.

Öncelikle Nedir Sek Quark?

Yoğurt gibi bir tadı olup ilk bakışta yoğurt gibi algılansa da Sek Quark aslında bir peynir. Yani yoğurda göre daha yüksek protein, daha düşük yağ içeriyor. Bu da bu ürünü yoğurda göre daha avantajlı kılıyor.

Genellikle hafta içi sabahları veya okulda aceleyle tükettiğimden içlerini fotoğraflamadım. Şu şekilde bahsedecek olursam içerisindeki meyveyle anı olacak biçimde çok hafif renkli, kalın kıvamlı (hazır yoğurtlar gibi) ve içerisinde meyve parçacıkları bulunuyor.


150 gramlık bu peynirlerde nasıl başarıyorlar bilmiyorum ama kaloriyi ve besin değerini sabit tutmayı başarmışlar. (Sade Hariç) İçerik ise birazcık kalabalık, bu beni birazcık endişelendiriyor. Çünkü diyet yapayım derken yapay tatlandırıcılı (bildiğin şeker) , renklendiricili ürünler yemek ne denli doğru bilmiyorum. Ha bir de "süt kreması" durumu aklımı çeliyor ama öte yandan düşünüyorum da hazır yoğurtlar ne kadar güvenilir?

Biraz da çeşit bazında konuşmak istiyorum,

En sevdiklerim; Armut, Şeftali, Çilek ve Elma Tarçın. Bu sıralama sevgi fazlalığına göre.

Sade olan ise ne yaptıysam boğazımdan geçmedi, aşırı yoğun ve ağır. İçerisine ne eklediysem olmadı, yiyemedim.

Limonlu da maalesef limon kabuğu içeriyor ve limonu ne kadar sevsem de iki kaşıktan sonra gitmiyor meret. Unutmadan, Limonlu Quark yalnızca Migroslarda satılıyor.

Sevmediklerim içinde belki de en yenilebilir olan Yaban Mersinli, yine ikinci kaşıktan itibaren bayma hissi, ekşi mi tatlı mı bilemediğim bir lezzet... Bu yazıdan sonra hiç kuşkusuz Armut, Şeftali ve Çilek ile yoluma devam edeceğim. Elma Tarçınla da çok net bir ilişkim yok çünkü.

Bu ürünleri gerçekten çok seviyorum, okulda ara öğünlerde, canım kahvaltı yapmak istemediğinde ve önüne geçemediğim tatlı krizlerinde oldukça kolaylık sağlıyor ama içerikteki şekerden dolayı ilişkimi sınırlıyorum.

Kolay kolay her markette bulunmayan Sek Quark'ı ben Migroslardan satın alıyorum. Zaman zaman kampanyalı, indirimli oluyorlar. İndirimsiz fiyatları ise 2.95 TL.

Siz diyet dönemlerinizde hangi ürünlere başvuruyorsunuz?

Sek Quark'ı denediniz mi?

Yazarsanız sevinirim,

Sevgiler,

Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

7 yorum

  1. Ürünün tadından pek bahsetmemişsiniz, bi de öğün olarak mı yiyorsunuz ara öğün olarak mı?

    YanıtlaSil
  2. Afiyetler olsun kuzum. Ben de hep activia yiyordum bunun bir çileklisini denerim artık :) ilken :*

    YanıtlaSil
  3. Sek Quark' ı denemedim. Ama merak ediyorum. Rahatlıkla tek başına tüketilebiliyor? Peynir deyince sen aklıma ilk simit geldi ?? bende meyveli probiyotik yoğurtları, chialı tarifleri vs tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,

    Öncelikle yazı oldukça yönlendirici olmuş, teşekkür ederiz. Ben de bugün alıp denemeyi hedefliyorum. ben yoğurt sanıyordum mesela, bu nedenle ilk şaşkınlığımı ilk satırlarda yaşadım. ☺ merak ettiğim bir konu daha var aslında, meyve dışında icerisindeki tatlandırıcılar kilo vermeyi yavaşlatır mı? Ben bilemedim.. ama ara öğün olarak denemekte fayda var.

    Teşekkürler,
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Yoğurt gibi bir tadı olduğundan bahsetmiştim aslında yazıda, gözünüzden kaçmış olabilir :) Tadı yoğurtla ayırt edilmez derecede benzer. Sevgiler :*

    YanıtlaSil
  6. kıbrıs kiralık evler20 Mayıs 2017 07:22

    çok beğendim yazınızı teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin