Sık Sorulan Soru: Dünyagöz Lazer Göz Ameliyatı Maceram

Haziran 01, 2016

Yazın ilk gününden hepinize merhaba!
Beni Snapchat ve Instagram üzerinden de takip ediyorsanız yaklaşık 20 gün kadar önce ameliyat geçirdiğimi biliyordunuz. Sosyal medyada sıkça aldığım sorular üzerine bu yazıyı yazayım ve kalıcı olsun istedim. Peşinen söyleyeyim biraz uzun ve sıkıcı bir yazı olabilir, ilgilenmiyorsanız okumayabilirsiniz :*

Öncelikle yaklaşık 17-18 yıldır Miyop & Astigmat hastasıyım, gözlerim sanıyorum 3.50 Miyop 1.00 Astigmat şeklinde bozuktu. Yıllarca gözlük takan biri olarak deniz/havuz, kuaför, banyoda bildiğin görmeme durumu, kışın soğukta durakta bekledikten sonra toplu taşıma aracına binip gözlerin buğulanması, çay suyu doldururken bile bir anda bembeyaz bir buğuya kapılmanız kaçınılmaz oluyor, bilirim. Buna bir de son zamanlarda "Makyaj yapıyorsun ama belli gözlük mahvediyor" diyenler de eklendi. Veeee....

Yakın arkadaşım ve bir kaç akrabam da ameliyat olmuştu yakın zamanda, ameliyat dediğime bakmayın bildiğiniz halk arasında "lazerle göz çizdirme" operasyonu denen operasyondan geçirdim ben de. Ama detayı var birazcık. Ben Ankara Tunus caddesindeki Dünya Göz Hastanesinde muayene oldum. Doktorum ise sevgili Doç. Dr. Volkan Hürmeriç. Oldukça ilgililer. Doktorum da öyle. Doçent deyince egosu yüksek bir insan beklersiniz ya,kesinlikle öyle değil öncelikle bunu bilin :) 


Nereden başlayacağımı bilemedim, biliyorsunuz Ankara dışında ikamet ediyorum. Önce hastanenin websitesinden ve canım Hande'den (arkadaşım) detaylı bilgi aldım. Siz de detaylı bilgiyi oradan alabilirsiniz. Daha sonra randevu almak üzere telefonla görüştük. Her türlü sorunuz için arayabilirsiniz. (444 44 69) 
5 Mayıs 2016 tarihine randevu aldım ve gittiğimde bir kaç süren tetkik döneminden geçtim. Detaylı incelemem de yapıldıktan sonra doktorumla görüştüm ve bana PRK isimli yöntemi önerdi, astigmatım olmasından ve korneamın ince olmasından kaynaklı bu yöntemin çok daha başarılı sonuç vereceğini de ekledi. Burada önemli bir noktaya değineyim; benim olmak istediğim yöntem Smile Lazer idi, çok daha pahalı olmasına rağmen doktorum bana bu yöntemi uygulamadı yani ticari kaygılarının olmadığını belirteyim. 15 çeşit yöntemleri olmasına rağmen doktorunuz sizin için en uygun olanı öneriyor.

PRK isimli yöntem diğer yöntemlere göre daha konforsuz bir yöntem çünkü gözün epitel dokusu soyularak korneaya lazer işlemi uygulanıyor. 

Operasyon için sizi ameliyathaneye alıyorlar ve topikal anestezi uyguluyorlar yani damla ile uyuşturuyorlar gözünüzü. görmenizde herhangi bir sıkıntı olmuyor ancak işlemler esnasında ağrı sızı hissetmiyorsunuz, operasyon süreci 7-8 dakika. Ameliyattan çıktıktan bir müddet sonra diğer yöntemlere oranla biraz daha yoğun bir acı hissi mevcut. Ayrıca size önerim yoğun ışık hassasiyeti olacağından muayeneye dahi olsa mutlaka yanınızda bir güneş gözlüğü ile gidin çünkü benim gibi aynı gün ameliyat olmaya karar verebilirsiniz. Operasyon bittikten sonra göze koruyucu lens yerleştiriliyor. Diğer yöntemlerde ertesi gün çıkarıyorlar lensi ama PRK'da 3-4 gün kalması gerekiyor. Yöntem ile ilgili detaylı bilgiyi bu linkten alabilirsiniz.


Doktorum gerekli ilaçları da verdikten sonra taburcu oldum,ameliyathaneden doğru eve yani :D Bir sürü zamazingo, ilaç veriyor doktorunuz ve en az ameliyat kadar önemli bu ilaçlar. Fakat ameliyatın acısından ne ilaç geliyor aklınıza ne bişey! Bu dediğim sanırım benim yönteme has.
 İlk gün kesinlikle gözünüzü açamıyorsunuz,anında şıpır şıpır göz ve burun akması :D Gerçi normalde de akıyor zaten gözünüzü açmaya ne hacet! Sonrasında azar azar yavaşlıyor bu durumlar.

Doktorum bu operasyon sonrasında gece uyuyabilmem için sakinleştirici ve güçlü bir ağrı kesici verdi, gece o ilaçları aldım ve bir kaç saat uyudum. Bu arada gözünüze darbe almamak adına eşinizden, çocuklarınızdan uzakta uyumanızı (mümkünse bu operasyonu çocuklu annelere taviye etmem, sinirli olabilirsiniz, o haliniz çocuğunuza travmatik bir durum gibi gelebilir) öneririm. Ben kaldığımız yerde annemle birlikte uyuyordum ancak ameliyat sonrası yatakları ayırdık :D

Ertesi gün kontrole gittim, ama kör halde :D Gözlerimi kısa süreli açabiliyordum fakat en minik ışık bile küfrediyor resmen size! Görmem günler içinde epey düzeldi, taa ki lensler çıkana kadar (lensler numarasız yanlış anlaşılmasın) Lensler çıktıktan sonra bulanık görme durumu normal ve azalarak bitecek dedi doktorum. Batma,kuruluk normal ve hala çekiyorum bu sıkıntıları.

Lensler çıkmadan gözlerinize su değdirmek yasak, haliyle banyo da yasak. Ama lensler çıktıktan sonra yapabilirsiniz, hatta doktorum gözlerimde oluşan çapaklanmaları gidermek için gözlerimi yıkayabileceğimi söyledi, yıkadım da ama korkuyorsunuz haliyle.

Banyo için evime dönene kadar bekledim, toplamda operasyondan 5-6 gün sonra banyo yaptım diyeyim.  

Gelelim fiyata, size bir masraf listesi çıkarayım :D

Muayene ücreti 190 TL tuttu benim (sosyal güvencenizden ötürü farklılıklar olabilir), sonrasında verdikleri ilaçlara 84 TL ödedim, kalem kalem yazdım bakın :D Ameliyatım ise Mayıs sonuna dek kampanya vardı sanırım ondan dolayı uygun oldu. Normalde 6600 TL ancak ben 4000 TL'ye oldum. Şu an fiyatlar daha fazla sanırım, bilgi alabilirsiniz.

Peki görüşüm şu an nasıl? Full HD diyemem elbet ama gözlük kullanırken gözlük takmayıncaki halime göre mükemmel. Ara ara bulanma, yazıların birbirine karışması, kısarak bakma oluyor ancak 1.5 ayda toparlar demişti doktorum. 

Biraz araştırın,düşünün taşının hala sorularınız varsa bana mutlaka sorun. Gerek bu yazının altına, gerekse Snapchat ve Instagram üzerinden. Bıkmadan cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.

Özi gereksiz konuştun biz anlamadık derseniz,
http://www.dunyagoz.com/tr/tibbi-birimlerimiz/lazer-ve-goz-ici-lens-refraktif-cerrahi
ve 
http://www.dunyagoz.com/tr/tibbi-birimlerimiz/lazer-ve-goz-ici-lens-refraktif-cerrahi/sikca-sorulan-sorular

Benim yöntemim biraz acılı olduğundan "koşarak gidin ameliyat olun" diyemem, şunu söyleyeyim, PRK derse doktorunuz, gözlük çok sıkıntı değilse bir daha bi düşünün :D Ha ama olmayın da diyemem çünkü gerçekten gözlüksüz hayat konforu denen bir şey var :)

Ameliyat olmaya karar verdiyseniz gitmeden önce bunları okumanızda yarar var, 
http://www.dunyagoz.com/tr/tibbi-birimlerimiz/lazer-ve-goz-ici-lens-refraktif-cerrahi/lazer-tedavi-surecleri

Yazı çorba oldu sanırım birazcık, ama detaya inmek istedim.
Eee ne düşünüyorsunuz?
Bana yazın olur mu mutlaka?
Bu arada 10 Haziranda kontrolüm var, bakalım gözlerde durum ne?

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

5 yorum

  1. Merhaba.sizinle aynı ameliyatı olacağım prk !Dr Smile yerine şiddetle prk tavsiye etti. Ancak ağrıdan çok korkuyorum bana tavsiye edebileceğiniz ilave birsey var mı. Sonuçtan memnunmusunuz sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumu yanıtlamıştım ancak yayınlanmamış,bunun için özür diliyorum. Ameliyatı oldunuz muhtemelen :( Operasyon sırasında gözlerinizi fazla oynatmamaya gayret etmenizi şiddetle öneririm. Şu anki durumunuz nedir?

      Sil
  2. Merhaba bende smile oldum. 1 ay 1 hafta geçti ve hala netlik yok. yakında da netlik yok açıkçası. bu durum biraz moralimi bozuyor. bu arada aynı doktora aynı yöntemle ameliyat olmuşuz. şuan ki durumunuzu öğrenebilir miyim? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netlik zamanla oturacaktır,bende de aynı problemler olmuştu,bir kaç hafta içinde netleşecek. Şu an sabahları şiddetli kuruluk dışında şikayetim yok. Görmem oldukça iyi. Geçmiş olsun. Aklınıza takılan bir soru olursa yazabilirsiniz.

      Sil
  3. Merhaba.
    6 hafta once prk oldum. Ancak bulanik gorme devam ediyor. Siz prk sonrasi keskin ve net gorüse tam olarak ne kadar surede ulastiniz? Yakini gormedeki sıķıntınız ne kadar surdu? Su an bir sorununuz var mi?

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin