5 Blogger 1 Ürün: Lesoleil Şampuan

Haziran 10, 2016

Yeni bir proje yazısıyla merhaba!



 Bugün sizlere bir ayı aşkın bir süredir kullanmakta olduğum bir şampuandan bahsedeceğim. Lesoleil. Bu şampuan Güneş görmeyen, havasız kalan saçların maruz kaldığı sorunlara karşı kullanılan bir ürün. Şampuanın kendisi opak açık sarı renkte,kokusu biraz ağır çiçeksi geldi bana. Tıpkı parfüm gibi ve bu durum benim migrenden kaynaklı koku hassasiyetim olduğu zamanlarda pek hoşuma gitmedi. Bu arada bu şampuanın sarı oluşunu ve kokusunu Rausch'ın Egg Oil Şampuanına benzettim. Yanılmamış gibiyim, nedeni yazının devamında. 5 Bitki + 5 Mineral desteği ile 10 Etkili Bakım olarak bahsediyor şampuan kendinden. 


İçeriğinden kısaca bahsedecek olursam Biberiyeden bezelyeye bir çok bitki içeriği varmış içinde. Kimyasal içerik bilginiz varsa içindekiler şöyle. Paraben, SLS,SLES içermemesi güzel elbette. 



Üç ayrı saç tipi için geliştirilmiş üç çeşidi var,detaylı bilgiyi aşağıdaki web sitesinden alabilirsiniz,
http://lesoleilshampoo.com/

Gelelim bendeki etkilerine,

Öncelikle ilk etapta köpürmeyen ancak ikinci şampuanlamada köpüren bir şampuan, ama deterjanımsı bir köpürme değil, bunu sevdim. İlk kullanımlarda da oldukça beğendim, saçlarımı yumuşacık yapıyordu, kreme bile gerek kalmadan taranıyordu saçlarım. Sonra Ankara'ya gittim ve bir müddet banyo yapamadım (arada hiç şampuan da değiştirmedim haliyle) bir anda saçlarımı koca koca deriler, kaşıntılar bastı. Bu şampuandan mı bilemedim çünkü dönemsel olarak saç derim bu şekilde ataklar geçiriyor. Ama hiç bu kadar büyük sorunlarım olmamıştı. Neden oldu bilinmez saç derim bildiğiniz soyuldu, kepeğimsi görünüm, kaşıntı mahvetti beni. Ama dediğim gibi bu suçu bizzat şampuana atmak doğru olur mu bilemedim ama yazının başında bahsettiğim Rausch da ilk etaplarda aynı etkileri yapmış ve sonraları bende aşırı kaşıntıya neden olmuştu. Kötü bir rastlantı oldu.

Ankara'dan döndüğümde yine bu şampuanı kullandım bir iki kez ancak kaşıntımı asla ve asla geçirmedi, tabi bu bende "saçlarım temizlenmiyor mu?" sorusuna da neden oldu. O yüzden açıkçası şampuanın geri kalan 1/3 lük kısmını kullanmayı bıraktım :(

Şampuanın BİM, A101 gibi marketlerde oldukça uygun fiyata satılması ve 375 gr oluşu oldukça iyi. Benim deneyimlerim bu şekilde karmaşık olsa da bence denenebilir. Yazının sonunda diğer blogger arkadaşlarımın da bloglarında paylaştıkları deneyimlerini görebilir ona göre kararınızı verebilirsiniz.

Sevgiler,
Özi

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5 Blogger 1 Ürün kapsamında bu ciciler hakkında yazan diğer bloglar, 


Bu yazılar da ilginizi çekebilir

3 yorum

  1. Ben daha önce soyulma hariç bu kaşıntı olayını sarmaşık özlü bioblasta yaşamıştım ki bioblasın başka çeşit şampuanlarını da hâlen kullanırım öyle bi problem yaşamadım. Gece uyurken kaşıdığından tırnak içlerim kan doluyordu o derece şiddetliydi. Demek istediğim bazen bu bitki içerikli şampuanlarda saç derimize alerjik etki gösterebiliyor. Soyulma konusunda seninle hem fikirim kepek problemimi tam çözdüm derken bu şampuanı kullanarak yeniden alevlendirmiş oldum :))

    YanıtlaSil
  2. ara ara kullanıyorum aksi bir durum olmadı senin yaşadığın şey de kötüymüş umarım şampuandan değildir ve de geçmiştir..

    YanıtlaSil
  3. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin