Favori 5 Göz Altı Kapatıcım

Aralık 18, 2015

Herkese merhaba,
Bugün sizlere istek üzerine favori göz altı kapatıcılarımdan bahsedeceğim. Aslında bakmayın "göz altı" dediğime, cildimdeki kusurlara bölgesel olarak uygulamayı da hayli sevdiğim kapatıcılar bunlar. Seçmek hayli zor oldu benim için çünkü her birinin yapısı farklı. Bu yüzden Top 5 şeklinde sıralamak istedim. 
Başlamadan bir konuya açıklık getirmek istiyorum, göz altlarında morluk,torbalanma gibi sıkıntıları olmayan biriyim, hele ki kapatıcı kullanmaya başlamadan asla sorunlarım yoktu. Ama bir kez alıştırdınız mı vay halinize. (Göz altlarınızla ciddi sorununuz yoksa başlamayın derim)


1) Garnier Kapatıcı Roll-On: Bu kapatıcı gerçekten favoriydi benim için ancak sanıyorum üretimden kaldırıldı. Yerine birazdan bahsedeceğim ürünü çıkardılar. Bu göz altı çizgilerine dolmayan, güzel kapatıcılığı olan günlük güzel bir üründü. Ancak dediğim gibi  artık yok.


2) Garnier Göz Altı BB Cream: Bendeki Medium olduğu için koyu geliyor epeyce, turuncu alt tonlu olduğu için de morluk yaşadığım nadir günlerde severek kullanıyorum. Bu bitince (ki biterse) en açık rengini de denemek istiyorum. Fiyatını hatırlamıyorum ama indirimsiz taş çatlasın 20 TL dir, Gramajı epey minik bu arada. 7 ml.


3) Rimmel London Hide the Blemish Concealer: Adından da anlayacağınız gibi aslında kızarıklık vs giderici bir kapatıcı, yani göz altlarından çok cilt kusurları için. Bunu göz altlarına pek kullanmıyorum ancak o kadar kolay yumuşacık ve kolayca dağıtılabilen bir ürün ki bazen tembellik edip göz altlarıma da sürüyorum. Bendeki rengi 103 Soft Honey. Fiyatını hatırlamıyorum. 


4) Rimmel London Match Perfection Concealer: Bu, likit formdaki kapatıcılarımın en bitanesi. Bittikçe aldığım ürünüm. Ben en açık rengi 010 Ivory i kullanıyorum. Bazen çizgilere dolma sorunu yapabiliyor ancak hafif bir transparan pudrayla hallediyorum bu problemi. Aydınlatıcı özelliği olduğu için gayet canlı görünüyor göz altlarım. Kapatıcılığı ise gayet tatmin edici düzeyde. Hatta bana biraz fazla :) Sanırım indirimsiz 15-20 TL


5) The Balm Time Balm Concealer: Bu benim elim ayağım olan bir ürün. Elimde 3 rengi mevcut aslında. Ama söz konusu göz altları ise, iki rengini kullanıyorum. Light ve Lighter than light. Light tam göz altlarıma uygun bir renk, aslında sert yapılı ancak parmağınızın ısısıyla gayet güzel bir kıvam kazanıyor. Kapatıcılığı hayli iyi, bu kapatıcılar diğerlerine göre daha pembe alt tonlu. Çok aşırı morluğunuz varsa tavsiye etmem. Lighter than Light ı aydınlatma amaçlı Light ile karıştırarak kullanıyorum. Cildimdeki kusurlar için kullanmaya en bayıldığım, kapatıcılığı en yüksek kapatıcım bunlar. En favorim diyebilirim ♥

Elimde Note, Essence, Avon gibi markaların kapatıcıları da mevcut, onlardan da favorilerim olursa yazıyı güncelleyeceğim.

Umarım atladığım bir konu olmamıştır, aklınıza takılan varsa yorum bırakın lütfen.

Sizin en sevdiğiniz kapatıcılarınız hangileri?
Yazarsanız sevinirim,
Sevgiler
Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

8 yorum

  1. Tam bir kapatici canavari olarak, listeme almak uzere ekledim bile bazilarini :) tesekkür ederim yazin icin canim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Rimmel London Match Perfection ve The Balmları şiddetle tavsiye ediyorum kuzuşum, yorum için teşekkürler <3

      Sil
  2. rimmel match perfection çok başarılı ama sana rival de loop kapatıcıyı da öneririm fiyatına göre kapatıcılığı ,dogal duruşu harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada Rossmann olmadığı için hep hüsran :( Ama yazdım defterime,İstanbul'a gidince yakınlarda Rossmann bulursam bakılacak.

      Sil
    2. Ah bu arada önerin için teşekkürler canım :*

      Sil
  3. Rimmel London Match Perfection Concealer ı hep denemek istiyorum ama maalesf fırsat olmadı sende onerdıgıne göre aramalarımı sıklastırmam gerekıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok zor bulunuyor canım, özellikle en açık rengi :(

      Sil
    2. Evet çok zor bulunuyor canım, özellikle en açık rengi :(

      Sil

Facebook Sayfamı Takip Edin