French Manikürümü Nasıl Yapıyorum?

Kasım 18, 2015

Herkese merhaba,
Bugün sizlerle oldukça güzel görünen ve ev konforunda uygulayabileceğiniz french manikürümü nasıl yaptığımı göstereceğim.

Başlamadan evvel size minik bir sorundan bahsedeceğim, küçükken tırnaklarımı çok dipten kesmekten dolayı oluştuğunu düşündüğüm bir durum olduğunu düşünüyorum. Benim tırnaklarımın uç kısmındaki beyaz bölge hayli kalın. Yani tırnaklarım aslında uzun olmasa da uzunmuş gibi  görünüyor ve bundan hoşlanmıyorum. Oje sürdüğümde pek sıkıntı yaratmasa da normalde pek çirkin buluyorum. Ve bu fransız manikürümde de minik bir sorun teşkil ediyor.


Sorun şu, ben fransız maniküründe uca sürülen şeridi ince tutmayı seviyorum ancak bu kalınlıktaki tırnak ucuna incecik oje geçince aşağıdaki gibi bir sıkıntı doğuyor. Gördüğünüz gibi altına bir baz uygulamadan direkt "rakı beyazı" olarak tabir edilen opak olmayan ojeyi ne yazık ki süremiyorum! Alttan tırnak uçlarımdaki çizgi belli oluyor.


Bu duruma şöyle bir çözüm getirdim, altına renkli bir baz sürmek. Tercihim genellikle Essence'in ojelerinden yana oluyor çünkü epey opaklar ve ışıltılı oluşları da alttan belli belirsiz kendini gösteriyor. Bu da sağlıklı bir görünüme kavuşturuyor tırnakları fikrimce.

Baz olarak tercih ettiğim ojeler ise şöyle; 

Kullandığım Baz Ojeler
Soldan sağa: Pastel Nude "Blush, Essence Colour & Go 153 Sweet or Nude, Flormar 122, Essence Gel 35 Engaged , Golden Rose 13, Pastel 101

Tırnaklarıma bu renklerden birini uyguladıktan sonra french kalemlerini kolaylıkla uygulayabiliyorum, tercihim Essence veya Eklips markasından yana. Eklips'i kullanım açısından daha kolay bulduğumu söylemeliyim (Her birinin fiyatı 7-10 TL arasında)



Kalemleri uygulayıp bir iki dk kurumasını bekliyorum ve ardından asıl french ojesine geliyor sıra,
Ben genellikle pembe kullanmayı seviyorum. Rakı beyazı tercihim ise Rimmel London'ın aslında bakım için olan ürünü. Tabii bu noktada klasikleşmiş Flormar 319, Golden Rose 03,05 gibi ojelere de selam gönderiyorum :)

Soldan Sağa; Rimmel London Nail Nurse Perfectional, Pastel 27, Essence Colour & Go 152 Give Me NudeBaby, Flormar 397, Flormar Plus Quartz 077

Sonuç şu şekilde; ben genelde serçe parmağımdaki gibi incecik manikürü tercih ediyorum.


Ojelerimin birazcık kurumasını bekledikten sonra ise bir Hızlı kurutucu top coat ile işimi bitiriyorum,böylece manikürüm hem daha parlak görünüyor,hem de günlerce dayanıyor ;)


Yalnız şunu söylemeliyim ki burada kat kat oje kullanıldığından ayrı bir base coat uygulamanızda yarar var, böylece tırnaklarınız sararmaya karşı korunmuş olur. Her katı ince şekilde sürmeye özen gösterin yoksa ojeleriniz kurumakta zorluk çekecek, kurusa bile kısa süre sonra uçlardan soyulacaktır. Aman dikkat! Sürdüğünüz her katı özenle,ince şekilde sürün. 

Yazıma eskilerden bir manikürümle son veriyorum, burada kullandığım baz fazla opak yapıda değilmiş anlaşılan ki dikkatli bakınca tırnak uçlarım görünüyor!



Evet benim severek sıklıkla uyguladığım fransız manikürüm bu şekilde.
Sizin sırlarınız neler? Paylaşırsanız sevinirim.
Sevgiler,
Özi





Bu yazılar da ilginizi çekebilir

8 yorum

  1. Güle güle kullan canısï süpermiş gratisdenmi aldım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet; Essence, Eklips, NK Express.. Bunlar hep Gratisten. Diğerleri ise her yerde bulabileceklerimiz :)

      Sil
  2. Ay çok güzel bir yazı güzel eller :) nk kalp ben <3 Baz fikri çok hoş french manikürü özlediğimi farkettim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansummmm yorumunu görmek ne güzel <3 Evet NK kısa sürede benim de favorim oldu. Haydi bakalım en kısa sürede bekliyorum bir manikür, ig fotosu en azından.^.^

      Sil
  3. O tırnaktaki güzel pudra pembesi gibi duran flormar 397 numaralı olan mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kat essence,üzerine sürdüğüm ise flormar evet.

      Sil

Facebook Sayfamı Takip Edin