Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Mart 30, 2014

Kızlar merhaba,
Bu bakımı bilmeyenleriniz var mı bilmiyorum. Bir de benden okuyun istedim.
Öncelikle saçlarımı devamlı ısıl işleme maruz bırakıyorum (hafta en az 2 kez) o sebeple de yıpranıyor haliyle. Dökülme, kırılma ve bilimum sorun söz konusu :( o sebeple ne yapabilirim diye araştırdığımda bir çok blog ve vlog çıktı karşıma. Ben de ortaya karışık bir şeyler çıkardım :)


Malzemeler:

1 adet Evigen Ampul 
1 adet Bepantene Ampul
1 adet Bemiks Ampul
Badem yağı 
Argan Yağı
Saf Zeytinyağı
1 enjektör

1)Önce ampulleri tek tek kırıp şişeye ekliyorum.Bu aşamada dikkatli olmanızı öneririm ampul cam olduğundan dağılıp yaralanmalara neden olabilir. Bemiksi ekledikten sonra karışım kötü kokulu ve sarı bir hal alıyor :) 


2) Çalkaladıktan sonra üzerine göz kararı badem ve argan yağlarını ekliyorum. Ben bademden 20,argandan 10 damla kullandım.
3) Yine çalkaladıktan sonra karışım kadar,belki biraz daha fazla saf zeytinyağı ekliyorum. Bunu ekleme sebebim saçlarımın ve saç diplerimin inanılmaz kuru olması. Siz dilerseniz zeytinyağı eklemeden de kullanabilirsiniz.
Bu noktada size bir püf noktası vermek istiyorum.
Yağlı saçlar da saçlarına ayda 1-2 kez yağ uygulaması yapmalı. Neden mi? 
Saçlarımızın yağlanma sebebi tellerin kuru oluşudur,bu sebeple uyarılan saç derisinin saçı nemlendirmek amacıyla sebum üretmesi sonucu saçlar yağlanır. Saç derisinin ürettiği sebumu saç uçlarına iletmeden yıkadığımız için saç uçları beslenemez ve bu kısır döngü devam eder. Elbette saçlarımız yağlandığında yıkamayın demiyorum ama yağ takviyeleriyle saç uçlarını nemlendirdiğinizde saç derinizin de eskisi kadar yağlanmadığını göreceksiniz :)

Karışımı ve önce saç diplerime püskürtüp içice masaj yapıyorum, nazikçe de tarayınca dipten uca iletiliyor karışım. Saçımı toplayıp en az 2 saat bekliyorum. 
(Bu aşamada sıcak havlu kullanırsanız daha iyi nüfuz edecektir)


Ardından saçlarımı yıkıyorum. Ve gerek görürsem, ki bu uygulamadan sonra pek gerek görmüyorum saç kremi kullanıyorum az miktarda. 

Bu maske saç uzatan maske olarak da geçiyor ama ben ısıl işlemden zarar gören kuru saçlarım için uyguluyorum. Sık ve düzenli uygulamasam da bu uygulamanın kattığı sağlık beni 1 ay kadar idare ediyor.Peki saçlarım uzadı mı,kesinlikle evet. Üstelik sinameki eklememiş olmama rağmen ;)
Fakat belirtmek isterim ki dökülmeyi mucizevi şekilde engellemiyor. Belki saç telleri daha güçlendiğinden koparak dökülmelere engel olabilir :)
 Unutmadan,
Yukarıda bahsettiğim ampullerin her biri 5 li paket şeklinde uygun fiyata eczanelerde satılıyor.

Sevgiler, 
Özi...



Bu yazılar da ilginizi çekebilir

8 yorum

  1. annem geçenlerde bana yaptı sağ olsun :)) saça en iyi bu yöntem geliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle :) Kuzum senin saçların da harika maşallah :*

      Sil
  2. bende kullanıyordum bu karışımı ama artık evigen ampüller türkiyeye girmeyecekmiş bir süre sgk firmayla fiyatta anlaşamıyormuş. eğer görürsen stokla derim ben sürekli bulunuyor diye almıyordum ama bulamadım 2 haftadır hiç bir yerde. bemiks o kadar kötü kokuyorki yıkasam da gitmiyor o koku. resmen koku hassasiyetimi artırdı. bence bu küre başlamadan önce bemiksin kokusuna bakılmalı. şuan sadece Bepantene ampul ve moshos garden tatlı badem yağı karışımı ile uyguluyorum. dediğin gibi hızlı uzatıyor ve uzayan saç daha parlak daha güçlü geliyor.

    YanıtlaSil
  3. bende yapsam iyi olacak zira saçlarım berbat halde kel kalacağım yakında :)

    YanıtlaSil
  4. Cnm benzer bir karisimi bende uyguluyorum gercekten ise yariyor

    YanıtlaSil
  5. Ben Bemiks kokusunu hiç sevmiyorum ve kullanmıyorum. Ama Bepanthene'li ve bol yağlı bir bakım yapıyorum ben de :)

    YanıtlaSil
  6. bende bir çok yönmetm denedim ama pek olmadı gibi :( şuan için sadece Restorex şampuan ve bakım kremini kullanıyorum memnuum

    YanıtlaSil
  7. bu arada farklı önerisi olan varsa paylaşabilir mi lütfen

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin