Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #1 (Makyaj)

Şubat 13, 2016


Size haftanın favori gününden,cumartesi günümden merhaba!
Şubat bitene dek size önümüzdeki üç Cumartesi boyunca tüm zamanlarımda severek kullandığım favori ürünlerimden bahsedeceğim. Üç yazı şeklinde yazacağım bu yazı dizisi şu şekilde olacak:

Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #1 (Makyaj)
Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #2 (Cilt Bakımım)
Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #3 (Makyaj Aksesuarlarım)

Makyaj favorilerimle başlıyorum!

makyaj-favorilerim

1) Loreal Volume Million Lashes Extra Black Maskara: Kirpiklerimi adeta takma kirpiğe dönüştüren bu simsiyah maskara üçüncü maskaram ve gram kalmadı içinde. Elimdeki bir dolu maskaradan sonra tekrardan gözüm kapalı alacağım bir maskara. İndirimsiz fiyatı 45 TL civarı, kozmetik marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Özel günlerde indirime giriyor.

2) Flormar Terracotta Mat Far (M108): Ne kadar sevdiğimi anlatamam, öyle bereketli bir ürün ki... Bitince kesinlikle yenisini alacağım! Çünkü en benzersiz aydınlatıcım bu. Yazısı şurada.İndirimsiz fiyatı 25 TL civarı, kozmetik marketlerde ve Flormar mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

3) Revlon Colorburst Matte Balm (225 Sultry): Beni özellikle snapchatten takip ediyorsanız bu kalem rujdan elimde kaç tane olduğunu biliyorsunuzdur. O kadar seviyorum ki,bittikçe almaya gerek bile kalmadan elimde tam 4 tane yedeğim var! İndirimsiz fiyatı 30 TL. Watsonslarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Özel günlerde %30-40 indirimde oluyor.

4) The Balm Frat Boy Allık: Öyle güzel bir şeftali/pembe ki.. Her rujumla kullanabildiğim, özellikle ilkbahar yaz aylarımın vazgeçilmezi. Sıkıştırılmız mat allık seviyorsanız bakmadan geçmeyin, bu allığın Down Boy olanını da çok beğenerek kullanıyorum. İndirimsiz fiyatını hatırlamıyorum ama sanırım bu indirimde 30 TL civarındaydı,yanılıyorsam düzeltin.
 Gratislerde The Balm standlarında bulabilirsiniz, sıklıkla indirimde.

5) H&M Kaş Kalemi (Espresso Brown): Fırçalı yapısı ve orta karardaki sertlikteki ucuyla kalbimi kazandı. Başka renkleri de var ancak keşke grimsi bir rengi de bulunsaydı. Çok sevdim ve bitmeden yedekledim! Fiyatı 9.90 TL. H&M mağazalarında bulabilirsiniz.


makyaj-favorilerim-2

6) Loreal Lumi Magique Aydınlık Veren Baz: İnci renginde favori aydınlatıcım, ben altın ve rose renkli aydınlatıcıları pek doğal bulmuyorum. Cildin doğal ışığını yansıtmak istiyorsanız benim gibi, gözünüz kapalı alın. Böyle bir doğallık yok. Bazen fondötenlerimle karıştırıp, çoğu zaman ise aydınlatıcı olarak yüzümün yüksek bölgelerine uyguluyorum. İndirimlerde fiyatı 25-30 TL civarı, kozmetik marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. 

7) Flormar Kamuflaj Palet: İçerisinde 5 farklı renkte kremsi yapıda ürün bulunduran bu kamuflaj paleti gerek yapısıyla gerekse renk düzenleme özelliğiyle kalbimi fethetti! Öyle ki indirimde yedekledim. İndirimsiz 27 TL, Flormar mağazalarında ve online olarak zaman zaman çok güzel indirimlere giriyor. 

8) Missha Perfect Cover BB Krem (No 21): Görseldeki 23 numarası, çünkü 21 i çoktan bitti bile hem de tüplerce. Yenisi sipariş edildi ve eli kulağında. Missha'nın online sitesinde ve Lila Kutu'da bulabilirsiniz. Fiyatı 65- 70 TL. Detaylı yazılarını şurada ve şurada bulabilirsiniz. Yazı ve görsel kalitesi o yazılarda düşük çünkü yıl 2012 ve bu ürün hala favorim. Gerisini siz düşünün :)

9) The Balm Time Balm Kapatıcılar (Light, Lighter than light, After dark): Evet gördüğünüz gibi üç rengine sahibim ve üçü de favorim. Diğer iki renkle ilgili şu yazımdan bilgi alabilirsiniz. After Dark ise kontür yaparken elim ayağım! O kadar az bi miktarı yetiyor ki. Yedekleyesim var ama bu ömrümce bitmez ki... Adet fiyatı indirimde 27 TL idi yanılmıyorsam, Gratislerde bulabilirsiniz.

10) Revlon Colorstay Fondöten (150 Buff): Benim kullandığım normalden kuruya dönük ciltler için, kapatıcılığından epeyce memnunum. Genel olarak cildimde pul pul durmayan, ama ışıl ışıl da olmayan bir fondöten. Bugüne dek en fazla kullandığım fondöten. Ve kesinlikle yeniden alacağım! Watsons mağazalarında bulabilirsiniz, indirimsiz fiyatı 50 TL ama bu da %40 larda indirime giriyor özel günlerde.

Benim "Tüm zamanlar" kozmetik favorilerim bu şekildeydi.
İçinde sizin de severek kullandığınız, ya da bana başka önerebileceğiniz ürünler var mı?
Yazarsanız sevinirim.
Sevgiler,
Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

11 yorum

  1. Diğer favorileri de merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her cumartesi bir yazı olacak şekilde hazırlıyorum. Takipte kalın :* :)

      Sil
  2. mıssha benımde favorılerımden gule gule kullan hepıcını ozıcımm :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol kokoş kuzucum :) Ne kullandıysam missha gibisini bulamadım :)

      Sil
  3. Missha bb krem, lumimacique ve frat boy benim de favorim.. çok sevdiğim ve uzunsüre kullanacağım ürünler arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle... Bittikçe aldığım ve alacağım ürünlerdenler dediğim gibi. İnşallah hep hayatımızda kalırlar, firmalar kaldırma ve değiştirme gafletine düşmez :D

      Sil
  4. loreal lumi baz benim de hep favorim olabilir :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle doğalını,ipek gibisini zor buluruz bence :)

      Sil
  5. Fratboy benimde en sevdiklerimden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The balmın en sevdiğim allığı diyorum ve susuyorum, iddialı konuştum :)

      Sil
  6. Güzel bir yazı olmuş, birçoğu benim de severek kullandığım ürünler :)

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin