Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #3 (Makyaj Aksesuarlarım)

Şubat 27, 2016

Mutlu Haftasonları!
Bugün zamansız Favorilerimin son yazısını yayınlıyorum. Belki de benim için seçmesi en zor olanını. Makyaj Aksesuarlarım, yani fırçalarım, süngerlerim vs.
İçlerinden seçim yapmak hayli zor oldu benim için. Ama en kullanışlı ve en en favorim olanlarını seçmeye çalıştım.
Öncelikle yüz grubuyla başlayalım;

Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #3 (Makyaj Aksesuarlarım)

1) Real Techniques Sculpting Brush: Bu fırçayı kontür yapmada kullanıyorum ve özellikle yanak kontürü için ideal. O kadar yumuşak ve doğal bir uygulama sağlıyor ki, toz ürünlerle kontürleme yaptığımda elimin ayarı olmazdı eskiden, ama artık çok doğal uygulama yapabiliyorum. Ben bu fırçayı set halinde almıştım, sanırım özel üretim bir seriydi. Ama ülkemizde de Watsons, Gratis mağazaları ve Cosmetica, Kozmela gibi sitelerde bulabilirsiniz. 

2) Real Techniques Setting Brush: Bu fırça da yukarıda bahsettiğim seriden, göz altlarıma sürdüğüm kapatıcıyı sabitlerken, veya özellikle burun kontürümü dağıtırken sıkça kullanıyorum. Yine bu fırçayı da Watsons, Gratis mağazaları ve Cosmetica, Kozmela gibi sitelerde bulabilirsiniz.

3) Real Techniques Stippling Brush: Bu fırça benim ilk Real Techniques fırçam sanırım. Daha evvel burada yazmıştım. Özellikle krem yapıdaki ürünleri doğal bir biçimde yaymaya yarıyor. Ben krem allıklarımı da bu fırçayla sürüyorum. Hele elinizde bu palet varsa vazgeçilmez fırçanız bu olabilir. Yine Watsons, Gratis mağazaları ve Cosmetica, Kozmela gibi sitelerde bulabilirsiniz.

4) Beauty Blender: Favori makyaj aksesuarları deyince aklıma ilk gelen bu renkli süngerlerim şüphesiz, fondöten, allık, kapatıcı aklınıza hangi krem ürün geliyorsa oldukça doğal ve buna rağmen pigmentasyonundan zerre birşey kaybetmeden uygulama sağlıyor. Hatta ben baking metodu ile makyaj yapacaksam pudramı da bu süngerle uyguluyorum göz altlarıma. Siyah olan ıslatılmış nemli hali, pembiş ise kuru halde. Watsons, Gratis mağazaları ve online sitelerinde bulabilirsiniz.

 Beauty Blender Mini: Bu minnak aslında göz ürünü olmasına rağmen buraya kaçmış, haylaz minik. Göz altlarına kapatıcı uygulamak ve minik bölgelerde kullanmak için. İlk başta "Gerek var mı bunun için ayrı bi süngere" desem de son zamanlarda favorim haline geldi. Özellikle göz pınarlarıma uygulama yaparken oldukça pratik. Watsons, Gratis mağazaları ve online sitelerinde bulabilirsiniz. 

Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi #3 (Makyaj Aksesuarlarım)

5) Real Techniques Detailer Brush: Bu fırça Real Techniques Core Collection içerisindeki fırçalardan biri, aslında o setteki Buffing Brush da favorim ama aynı kulvarda bir sürü fırça seçtiğim için o kalıversin dedim. Bu seti alırsanız Buffing Brush'ın yanı sıra bu detay fırçası da çok işinize yarayacak. Göz pınarlarıma aydınlatıcı uygularken, bazen ruj fırçası olarak, hatta jel eyeliner sürerken de kullandığım oluyor zaman zaman. 

6) Real Techniques Base Shadow Brush: Bu fırçam Real Techniques Starter Set'in bir fırçası. Bu seti komple favorim olarak alsam iyiydi bu yazıya. Çünkü içerisindeki beş fırçanın beşi de favori fırçam halini aldı. Göz makyajımda yukarıdakilere ek başka fırça kullanmamamı sağladılar diyebilirim. Neyse bu fırça bildiğimiz bir far fırçası. Uygulamayı öyle güzel yapıyor ki, hem renkleri olduğu gibi yansıtabiliyorsunuz hem karıştırma işini bile beceriyor. 

7) The Balm Give Crease a Chance Brush: İki taraflı bu far fırçasının soldaki kısmı oldukça geniş ve sık sayılabilecek kıllara sahip yassı bir fırça, göz kapağınıza far uygulamada oldukça pratik ve başarılı bir fırça. Sağ taraf ise katlanma dağıtma fırçası,bu tarafı gözümün katlanma bölgesindeki farı dağıtmada kullanıyorum. Sanıyorum ki yazdıklarım arasında tek kıl fırça The Balm'a ait. Diğerleri hep sentetik, kıl fırça sevmiyorsanız bu fırça size göre değil. Unutmadan bir de bana göre fiyatı diğerlerinden azıcık tuzlu. biliyorsunuz The Balm sadece Gratis mağazalarında. 

8) Kaş ve Kirpik Fırçası: Markasını hatırlayamadığım bu fırçayı İstanbul Bahçelievler'de bir güzellik merkezinden almıştım. Piyasada bu formda kaş fırçası bulmak oldukça zor olduğundan bizzat mekan bildirdim :) Kaş fırçası dediğin bu tip olacak arkadaş! Favorimdir biline.

9) Ecotools Airbrush Concealer Brush: Bu fırçayı görmediğiniz makyaj blogu ve bloggerı kalmadı sanırım. İndirim dönemleri üçer beşer alanlarımız da oldu hatta. Göz altına kapatıcı yayarken kullanmasam da yine gözümün crease (katlanma) bölgesine far uygularken veya burun kontürümü dağıtırken kullandığım fırça. Bazen kapatıcı da uyguluyorum kendisiyle ama çok nadiren. Gratis mağazalarında bulabilirsiniz. 

10) Ecotools Eye Enhancing Duo Set: İki taraflı bu Ecotools fırçanın aslında bir fırçası daha var ama onu favorilerime almadım. Bu fırça daha çok favorim çünkü. Sol tarafı Blend (Karıştırma) fırçası, yani sürdüğünüz farı dağıtma işlemini yaptığınız taraf. Sağ tarafı ise Smudge (gölgeleme) fırçası; bu kısım işte en bayıldığım kısım. Sık kılları ve uca doğru sivrilen yapısıyla göz kenarlarında gölgeleme, gözünüze sürdüğünüz kalemi dağıtarak harika gölgeler oluşturmanızı sağlayan mükemmel bir fırça. Ben bu seti de Gratis'ten almıştım. 

Tüm Zamanlarımın 10 Favorisi yazı dizim böylelikle bitmiş oldu. Mart ayından itibaren aylık favoriler yazmaya çalışacağım. 
Sizin "Evet benim de favorim bu" dediğiniz veya "Bunu da kullan favorin olacak" dediğiniz önerileriniz var mı?
Yazarsanız çok sevinirim,
Sevgiler,
Özi

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serinin diğer yazılarını okudunuz mu?

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

8 yorum

  1. Rt den üç fırça seç deseler setting sculpting ve stip. olurdu benim deee ^^

    YanıtlaSil
  2. balm fırça bende de var ve ben de çok memnunum özellikle geniş tarafı ile çok iyi far uygulaması yapılıyor

    YanıtlaSil
  3. Merhaba çok faydalı bir yazı olmuş :) takipteyim sizi de beklerim Mutlu günler ! Ellerinize sağlık :)
    Sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. kaş ve kirpik fırçası almam gerekiyor benimde
    şimdilik bitmiş rimellerle götürüyorum işi :))

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar faydalı bir yazı yazmışsın. Çoğu fikrine de katılıyorum. Sizi bugüne kadar neden takip etmemişim ona da anlam veremedim doğrusu. Neyse geç olsun güç olmasın demişler. :)

    YanıtlaSil
  6. Firca seti aldim ama hala nasil kullanacagimi bilmiyorum :) sizin fircalara da bayildim güzel gunlerde kullanin

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin