5 Blogger 1 Ürün: Zümrüt Kozmetik Ürünleri

Mayıs 06, 2016

Herkese yeniden merhaba!
Bugün sizlere Zümrüt Kozmetik aracılığıyla elime ulaşan kozmetik ürünlerinden bahsedeceğim. Bu firma 36 yıldır Türkiye pazarında bulunmakta ve bir çok ülkeye de ürün ihraç etmekte olan bir firma. Clavis, Judi gibi markalarla karşımıza çıkıyorlar. Diğer 4 blogger arkadaşımla birlikte geneli Clavis marka olan renkli kozmetik ürünlerini ele aldık.


Öncelikle benim elimde dört adet Clavis ürünü mevcut. Terracotta Allık, Terracotta Tekli Far, Üçlü Far Paleti, Ruj ve bir de Ju-Di markalı bir adet Dipliner. Markanın ihracat yaptığı ülkelere yakın bir ilde yaşamamdan olsa gerek buradaki bir çok kozmetik dükkanında rastlamışlığım var bu ürünlere. Ve bildiğim kadarıyla oldukça uygun fiyata satılıyorlar.

Bu aklımıza elbette bir yığın soru getiriyor. Acaba ne kadar kaliteliler? İlk olarak ambalajlarından başlayacak olursam ne yazık ki geliştirilmesi gerekiyor ambalajların. Bu açıdan benim için gerçekten sınıfta kaldı bu ürünler.

Ürünlerin kalitesine gelecek olursam, cildimde herhangi bir iritasyona ve rahatsızlığa sebep olmadıklarını söyleyebilirim. Piyasadaki diğer markalardan uygun fiyatlı oluşunu biraz da markanın rakipleri kadar ün sahibi olmayışına ve ambalaj kalitesine bağlıyorum. 

Şimdi ürünleri kısaca ele alalım:

Ju-Di Dipliner: Rahatsız edici herhangi bir kokusu olmayışıyla tedirginlik yaratmadı bende ve hızlı sabitlenmesiyle elimin bir kaç kez gittiği bir dipliner oldu. Daha evvelki yazılarımdan da biliyorsunuz dipliner kullanmayı daha pratik buluyorum.Sevemediğim bir özelliği su ile temasında anında dağılması. Kullandığım süreçte gözümdeyken su ile temas durumu olmadı hiç ama bu yağmura ve yazın terlemeye dayanıksız kılıyor kendisini. 
Ju-Di Dipliner

Clavis Terracotta Blusher 90: İçerisinde altın damarları, ışıltıları hatta biraz da minik sime benzeyen partikülleri olan tarçın renginde bronz bir allık. Pigmentasyonu ve dolayısıyla tozutması az, Allık olarak kullandım ancak ne yazık ki kalıcılığı da az olan bu ürünü uyguladıktan 1 saat sonra bile uçup gitmesi hoşuma gitmedi. Geriye altın ışıltılar kaldı yanağımda. Bu sebeple bizimle değilsin :(

Clavis Terracotta Blusher 90

Clavis Terracotta Single Eyeshadow 107: Asla kullanamayacağı renklerde bir far olması sebebiyle denemek için bir kez kullandım. Ve bu da pigmentasyon açısından sevmediğim bir far oldu. Ve içerisindeki yoğun minik sim sebebiyle kesinlikle sevmedim. 

Clavis Terracotta Single Eyeshadow 107

Clavis Eyeshadow Trio 53: Bu far paletine tek kelimeyle bayıldım. Diğer fara göre daha kremsi, pigmentli bir far paleti. Kremsi dediğime bakmayın toz far bunlar da. Ancak hani The Balm'ın bazı farları daha kremsi ve pigmentli olur ya işte aynen öyle. Palette sağdan sola Işıltılı Bakır Kahve, Mat Sütlü Kahve ve Işıltılı Beyaz/ Ekru farlar mevcut. Her üç rengi de çok sevdim. Bir kere içindekiler gerçekten ışıltı, yani asla sim sim durmuyor. Bakır kahveyi göz kapağıma uyguladığım kahve makyajları pek sık yaptım bu paletle. Ortadaki mat rengi  çok sıkıştıysam kaşlarımı doldurmada bazen burun kontürümde ve genelde de crease bölgesinde severek kullandım. Son rengi ise bazen burnuma aydınlatıcı bazen ise göz pınarlarıma uyguladım ve performanslarını oldukça sevdim. Far bazıyla tadından yenmiyor zaten. Uygun fiyatlı bir palet arıyorsanız kesinlikle öneririm. Yalnız şu dipnotu da eklemeliyim ki Talc ve Mica bu farın içindekiler bölümünde öncelikli sırada. (Tabi Mica The Balm'ın paletlerinde de ilk sıralarda, bunu da bilmenizde yarar var)

Clavis Eyeshadow Trio 53

Clavis Lipstick 79: Bu ruj çocukluğumdan, annemin rujlarını hatırlattı bana. Öyle kokuyor. Rengi harika, yapısı da öyle. Bi kere oldukça pigmentli ve satin/mat yapıda. Yani ne sıradan satin bitişliler gibi parlıyor, ne de tam mat. Rengi vişne çürüğü ve ben bu tonları günlük hayatta pek kullanmam ama sanırım içerisindeki alt ton onu benim için daha sürülebilir hale getiriyor. Bir şey yiyip içmezseniz 2-3 saat rahatlıkla kalıyor. Tek rahatsız olduğum yanı sürdükten sonra bile bir müddet kokusunun burnuma gelişi. Bence başka renklerine bakılabilir.

Clavis Lipstick 79

Benim ürünlerle ilgili yorumlarım bunlardı, açıkçası Clavis 3 lü far paletinin başka renklerine de baktım ve rastlarsam kesinlikle alacağım. 

Siz bu ürünlerden herhangi birini kullandınız mı?
Yazarsanız sevinirim,
Sevgiler,
Özi

---------------------------------------------------------------------------------------------------

5 Blogger 1 Ürün kapsamında bu ciciler hakkında yazan diğer bloglar, 


Bu yazılar da ilginizi çekebilir

2 yorum

  1. İyi günlerde kullan canim diplanir ve ruja bayıldım terra cota alligi da harika denemelisin mutlaka

    YanıtlaSil
  2. Kuzum öncelikle sana da geçmiş olsun. Ben de rujumun rengini çok sevdim,diplinerı eyeliner gibi kullandım kalıcılık ve fırça iyiydi ama içerik ve kalite... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin