Hayat Kurtaran 5 Kişisel Bakım Ürünüm

Eylül 14, 2015

Merhaba,
Bugün sizlere bir kaç aydır hem seyahatlerimde hem de günlük hayatımda makyaj çantamda bulundurduğum 5 demirbaştan bahsedeceğim.

Mendilmiş, ıslak mendilmiş, el kremiymiş, kolonyaymış  bunlar artık klişe. Bence kesinlikle her insanın bulundurması zaten gerekli... Ben abartıp diş macunu ve fırçası, gargara falan da bulunduruyorum :) Her zaman tam teçhizat :D

Ama şimdi tüm bunları bir kenara bırakıyorum, başka şeylerden bahsedeceğiz,

1) Kuru Şampuan: Minik boy kuru şampuan özellikle seyahat çantamda olmasına dikkat ettiğim bir ürün. Ama şehir içinde bir yerde kalacaksam,saçlarım fönlüyse de çantamda olmasına dikkat ediyorum. Minik boy olanlar ekonomik değil ancak çok daha kullanışlı. Benim nispeten daha uygun fiyatlı olup severek kullandığım Lee Stafford Dry Shampoo. Bunun dışında Watsonslarda satılan Superdrug markasını da kullandım ancak beğenmedim. Benri ve Batiste de merak ettiklerim arasında.


2) Yağ Kontrol Mendilleri: Özellikle yazın en en en ihtiyacım olan bu mendiller. Çünkü yazın sürdüğüm her ürün cildim karma olduğundan belli bir zaman sonra özellikle T bölgemde kusma yapıyor. Bunu bu mendilleri kullanarak engelleyebiliyorum. Ben devamlı Gratislerde satılan Cettua markasının mendillerini kullanıyorum. Ancak Watsonslarda da çeşitli markaları bulabilirsiniz. Hatta Flormar, Sephora gibi mağazaların da kendi markalarında bu ürün mevcut. Ama ben Cettua'yı uygun fiyatlı ve işlevsel buluyorum.


3) Mendil Deodorant: Çok yararlı bulduğum bir diğer ürün de Crystal Essence markasının bu mendilleri. Normal şartlarda evden çıkmadan mutlaka Roll-on kullanırım ancak Alüminyumsuz deodorantları tercih ettiğimden beri açıkçası zaman zaman huzursuz hissedebiliyorum. Böyle hissettiğim anlarda bu mendiller işime yarıyor. Ben başka markaların da var mı bilmiyorum. Ben hep Crystal markasının Narlı olanını kullanıyorum hep.En sevdiğim bu.


4) Kağıt Sabun: Tercihen dönem dönem minik sıvı sabunları tercih etsem de daha az yer kaplasın ve çantamda ağırlık yapmasın dediğim zamanlarda tercih ettiğim bu sabunları hep Gratisten alıyorum. Benri markasına ait. Ve tercihim hep Yaseminli olanından yana. Çantamdaki haşat olmuş görüntüsünün kusuruna bakmayın :)


5) Ter Emici Yapraklar: Özellikle açık renk giysilerimde meydana gelen lekelenmeleri önlemek amacıyla çok uzun süredir aradığım bir üründü. Gratiste bulup hemen aldım. Kullanımı azıcık zahmetli olsa da özellikle seyhatlerde çantamda bulundurduğum bir hayat kurtarıcı :) Fresh'n Soft markasına ait. 


Ürünlerin detaylı incelemeleri blogumda zamanla yer alacak ancak merak ettikleriniz varsa yorum kısmına yazarsanız severek yanıtlarım.
Sizin kullandığınız "Hayat Kurtaran" ürünleriniz var mı? Onları da paylaşır mısınız benimle? 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere,
Sevgiler
Özi


Bu yazılar da ilginizi çekebilir

7 yorum

  1. Merhaba yağ kontrol mendiller yazın tam bir kurtarcı çok kullandığım bir ürün. Yazını çok beğendim. Blogda yeniyim bloguma beklerim bende.
    http://jiyandaaldan.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Süpermiş güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. hepsi de hakikaten hayat kurtaran ürünler bunlar.. yağ emici mendiller yaz aylarında sürekli yanımdadır zaten benim de..

    YanıtlaSil
  4. Canım benim çok güzel bir yazı olmuş emeğine sağlık:) Benri kuru şampuanı severek kullanıyorum hacim de veriyor ayrıca, bir de şu yağ emici kağıtlardan Aliexpress'te buldum makbuz defterlerine benziyor aynı içinden koparıp kullanıyorsun ondan sipariş verdim gelsin bi bakayım memnun kalırsam hep ondan alırım çünkü çok daha ucuz :)) ayrıca ben de termal su ve splat markasının ağız temizleme köpüğünü çantamdan eksik etmez oldum kağıt sabunlar zaten mükemmel sürekli alıyorum bende kızımın okul çantasından asla eksik etmem ayrıca...

    YanıtlaSil
  5. Kocaman bir yanlışlığı düzeltmek için yazıyorum tekrar :( Aliexpress'ten sipariş verdiğim makbuz gibi yaprakları olan defter biçimindeki ürün gözlük, kamera vs. silmek için olan kağıtlardanmış meğer yanlış hatırlamışım yağ emici kağıtlar aynı bildiğimiz gibi 50lik ve ya 100lük çeşitleri var ama inanılmaz ucuzlar. Karışıklık için lütfen kusura bakma canım insanlık hali karıştırmışım ;)

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin