Yeni Yaşıma 21 Kala

Şubat 19, 2017

Yeni Yaşıma 21 Kala! İlginç bir başlık olduğundan eminim :D Dün akşam yine sadehayatim.com'da geziniyorum ve bir yazı çarpıyor gözüme. 21 günde hayatı sadeleştirin! Ve kafamda bir aydınlanma! Evet bugün 19 Şubat ve 27. yaş günüme tam tamına 21 gün var! Ve ben de bu yazıyı hazırlamaya koyuluyorum!

Blogumda daha önceki sadeleşme yazımı okuduysanız artık "sadeleşme","minimalizm" olaylarına giriş yaptığımı, hem de hızlı ve bodoslama daldığımı biliyorsunuz.

Nedir minimalizm kısaca bahsedecek olursam, fazlalıklardan kurtulmak! Her manada. Eşya, insan, duygu, yemek, kilo... :)



Ben bu 21 günde güzel alışkanlıklar edinmeye çalışacağım! Yapınca kendime kızdığım şeyleri bırakmak olacak biri de. Örneğin az hareket etmek, insanlara kolay güvenmek, her şeyi gereğinden fazla kafama takmak... gibi durumları değiştirmeye çalışacağım.

1 haftadır zaten sağlıklı beslenmeye başladım, 21 gün boyunca da gereksiz tek bir şeker ve abur cubur almayacağım ağzıma. 21 günün sonundaki doğum günü pastamı saymazsak :)

O kadar güzel etkiledi ki bu fikir beni! Ama özellikle eşyalardan arınma uygulaması oldukça zor. O sebeple oldukça yavaş şekilde başladım ve fazla eşyaları toparlamak için de bir kontrol listesi işimi kolaylaştıracaktır. Yukarıda bahsettiğim sitede aslında bir kontrol listesi var, yazıyı okursanız bulacaksınız. Ancak evin genel sorumluluğu benim üzerimde olmadığından ve asıl sorumluluk kendi eşyalarımda olduğundan kendi listemi oluşturdum.



  1. Banyo

  2. Makyaj Dolabım

  3. Makyaj Dolabım 2

  4. Makyaj Çekmecelerim

  5. Kozmetik Stok Kutum

  6. Hobi Malzemelerim

  7. Kalemlerim

  8. Defterler

  9. Kitaplar

  10. Giysi Dolabı

  11. Giysi Dolabı 2

  12. Çorap/Çamaşır

  13. Takılar

  14. Tokalar

  15. Telefon Aksesuarları

  16. Çalışma Masası

  17. Yine Çalışma Masası

  18. Eski Fatura ve Kağıtlar

  19. CD/USB/Kablolar

  20. Telefondaki dosyalar

  21. Bilgisayardaki dosyalar

Listemi bu şekilde düzenledim, bu benim kendi yaşam alanıma göre düzenlemiş olduğum listem. Yapılacaklar listemi oluşturdum. Sıralı olarak yapabilir miyim bilmiyorum çünkü çalıştığım için o gün o bölümdeki işi halletmeye kanalize olamayabilir, başka bir bölümü düzenlemek isteyebilirim.


Tamamladıklarımı yapılacaklar listemde yapıldı olarak işaretledikçe mutlu olur bir sonraki işe motive olurum!

Bugün banyodaki kişisel bakım ürünlerimden başlıyorum bile.

Sizin fikriniz nedir? Yazarsanız sevinirim,

Sevgiler,

Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

1 yorum

  1. bu listeyi bende uygulayacağım, şimdiden nice yaşlara Özlemcim.

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin