Essence Silky Touch Allıklar: 10, 30, 40, 50, 70

Kasım 30, 2015

Günaydın, hepinize bu yazı gibi renkli bir hafta diliyorum.
Bugün sizlere uygun fiyatlı ve farklı renk skalasıyla beni benden alan bir markanın sevimli allıklarından bahsetmek istiyorum.

Essence Silky Touch Blush;


Elimde 5 rengi olan bu allıkların öncelikle genel itibariyle yapı, pigmentasyon ve kalıcılıklarından bahsedeyim. Allıklar ilk aldığınızda desenli. Görüntüye önem verenler için cici bir detay. 
Fiyatlarına göre pigmentasyonları gayet güzel, sıkıştırılmış toz allıklar olsalar da yapıları yumuşacık. Uyguladığınız fırçaya göre tozutma oranı değişiyor elbette, ben RT allık fırçamla gayet iyi anlaştıklarını düşünüyorum.
İçerik hususunda uzman değilim ama anladığım kadarıyla içerikleri malesef pek temiz değil, ilk üç renk paraben türevleri içeriyor. 

Bendeki renkleri soldan sağa;
10 Adorable, 30 Secret it-girl, 40 Natural Beauty, 50 Sweetheart ve 70 Kissable

10 Adorable, 30 Secret it-girl, 40 Natural Beauty, 50 Sweetheart, 70 Kissable
Soldan Sağa: 10 Adorable, 30 Secret it-girl, 40 Natural Beauty, 50 Sweetheart , 70 Kissable
10 Adorable: En çok kullandığım allık buydu zamanında. Rengi harika bir pembe, açık bir pembe bu yüzden pigmentasyon ve kalıcılığı en az olan renk bu. Birazcık fazla kullanmak ve gün içinde tazelemek gerekiyor ne yazık ki.

30 Secret it-girl: Tam bir mercan, içinde çok seyrek minik altın ışıltıları var. Turuncu alt tonlu olduğu için yazın kullanmayı sevdiğim, ve başka markalarda da benzerini pek görmediğim bir renk. Yapısı ve pigmentasyonu harika allıklardan biri.

40 Natural Beauty: Tanımlayamadığım bir renk, muhteşem! Kahve / gül kurusu bir renk. Kahveliği daha ağır basıyor. Saten bitişli bir allık, yani ne mat ne de ışıltılı. Kalıcılığı ve pigmentasyonu güzel. Bunu rengi de sıradışı buluyorum. Bu rengin yüzeyinde zamanla nokta pütürcükler oluştu neden anlamadım. 

50 Sweetheart: Bu renk için kahve alt tonlu pembe diyebilirim. Adorable kadar tamamen pembe bir allık değil. Bunun da çok hafif ışıltıları mevcut. Pigmentasyonu orta derecede, kalıcılığı da adorable kadar olmasa da vasat.

70 Kissable: Bu da favorilerimden biri, her markada bulamayacağınız bir renk, bulursanız kapın derim :) Tamamen gül kurusu, mauve diye tabir edilen bir renk ama daha sıcak tonlu, bunun da minnacık ışıltıları var. Dağıtılınca ışıltılı yapı bu allıkta epeyce belli oluyor. Pigmentasyonu gayet iyi, kalıcılığı da öyle. Sonbahara gayet uygun olduğunu düşündüğüm bir renk. 

Renklerin uygulanmış halleri aşağıda, hepsi dağıtılınca doğal harika renkler halini alıyor.

Soldan Sağa: 10 Adorable, 30 Secret it-girl, 40 Natural Beauty, 50 Sweetheart, 70 Kissable
Essence'in bu allıklarının tanesi yanılmıyorsam 9,75 TL.
Gramajları ise 5 gr, bence makyaj çantasında taşımaya gayet uygun. Üstelik uygun fiyatlı da olduklarından kırılma korkusu gütmüyorsunuz. Yalnız söylemeliyim bu marka kara borsa.

Siz bu allıklardan kullanıyor musunuz? Başka önerdiğiniz renkler var mı?
Yazarsanız sevinirim.
Sevgiler,
Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

2 yorum

  1. Cok guzel görünüyorlar ben mat serisinden 10 numara peach me up olani kullaniyorum hafif bir seftali bence fiyatlarina gore epey basarililar, yazin icin tesekkürler, gözüme bir rengi kestirdim bile almak icin , swatchlar sahane eline saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzuuuuum çok mutlu oldum yorumuna,ziyaretine :) Evet o mat allıklarda da gözüm var ama elimde o kadar çok allık var ki :( Umarım bulursun aradığın rengi,çünkü çok çok zor bulmak buralarda. Ama sen Essence kaynağındasın tabii durum senin için farklı olabilir :) Çok öpüyorum :*

      Sil

Facebook Sayfamı Takip Edin