Jab Tak Hai Jaan (Film İncelemesi)

Nisan 08, 2017

Merhaba! Bu akşam bir film incelemesi ile karşınızdayım. Öncelikle bu türde ilk yazım olduğu için lütfen hatalarımı, cümleyi toparlayamayışlarımı vs mazur görün.

Ne zaman canım sıkkın olsa, içimi ısıtmak kafamı dağıtmak istesem tüm işi gücü bırakıp film izlerim. Hele ki filme odaklanamayacak kadar doluysa kafam, güvenli liman gibi bildiğim filmlerden yana yaparım tercihimi. on günler yine bayağı kötü bir zmanlardı. Malum ülkede yaşananlar öte dursun Dünya gündemi hayli karışık... Neyse şu an hiç o toplara girmek istemiyorum :(

Baktım yine olacak gibi değil yine en sevdiğimle kafa dağıtmak istedim. Bir kaç yıl içinde yılda en az 3 kez izlediğim bu film bir Bollywood Filmi, "Jab Tak Hai Jaan" yani "Ben Yaşadığım Sürece" dediğim gibi 2012 yılı Hint Yapımı bir aşk filmi. Shahrukh Khan, Katrina Kaif ve Anushka Sharma başrolde. Tek olumsuz yanı epey uzun olması.


Filmin büyük kısmı Londra'da geçiyor. Özellikle filmin içerisindeki kliplerde muazzam Londra kareleri mevcut. Konusu oldukça dikkatimi çekmişti, çok fazla film kültürüm olmadığından mıdır bilinmez konu olarak pek değişik buldum. Bildiğimiz Türk filmleri gibi değil en azından. Özet geçecek olursam,

Filmin başındaki şiir filmin büyüsüne kapılmamı sağlıyor her seferinde, sonrasında Katrina'nın karda koştuğu o sahne...!


Filmdeki sahneler, danslar bana göre büyüleyici. Şarkılar da oldukça güzel. En sevdiğim şarkı "Heer" ve "Challa" oldu benim filmde.


Katrina Kaif zaten en sevdiğim bayan oyuncusu Bollywood'un.  Shahruhk Khan da yakışıklı olmamasına rağmen en karizmatik erkek oyuncu diyebilirim. Hele ki filmde ruhsuz bir bomba imha uzmanı olduktan sonra :D Çok fazla detay vermeyeyim kesinlikle bir bakın derim.


Filmin Türkçe alt yazılı fragmanını da sizler için ekliyorum; (ALINTIDIR)

https://www.youtube.com/watch?v=Yh2MANCNOvI
Yazıyı toparlayamadım, farkındayım ama dedim ya bu defalık idare edin.

Siz Bollywood filmlerini izliyor musunuz?

Önerdiğiniz filmler neler?

Yazarsanız sevinirim,

Sevgiler,

Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

0 yorum

Facebook Sayfamı Takip Edin