Dudak Nemlendiricilerim / Lip Balmlarım

Aralık 24, 2015

Günaydın!
Kış geldi çattı, soğuk hava, rüzgar kurutucu etkisiyle can sıkmakta. Bu durumdan en nasibini alan da dudaklarımız. O yüzden kış mevsiminin en can alıcı konusu nemlendiriciler.
Ben de size çekmecemdeki lip balmlarımı, yani dudak nemlendiricilerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Toplu hatıra fotoğrafıyla yazıma başlıyorum; 



İki gruba ayırıyorum onları, renkli ve renksizler olmak üzere;
İlk olarak renksiz ve tamamen dudakları korumaya ve onarmaya yönelik olanlardan başlayalım, karışmaması için numaralandırdım, numaraları takip edin :)


1) Watsons Baby Soft Balm: Nemlendirmesi gayet başarılı, hele fiyatına göre muazzam bir balm bence. Kokusu da benim sevecğim bir koku, hafif meyveli fresh bir kokusu var. 

2) Blistex Lip Relief Cream: Adı gibi gerçekten de krem yapıda bir ürün. Biraz beyazlık veriyor sürünce ama nemlendirmesi ve tedavi edici özelliği ile on numara beş yıldız! En sevdiğim..Mentollü bir ürün,sürünce dudaklarda karıncalanma yapıyor ama dayanılmayacak gibi değil. Kokusu keskin mentollü ama rahatsız edici değil kesinlikle.

3) Nivea Lip Butter (Raspberry Rose): Ambalaj kullanışsızlığı nedeniyle sevmediğim balm, nemlendirmesi eh işte. Kokusu hafif şekerli,meyveli. 

4) Blistex MedPlus: Kavanoz versiyonundan ne farkı olduğunu bilmiyorum ama ben bunu daha kullanışlı buluyorum, nemlendirmesi Lip Relief üründen sonra ikinci sırada ve tek kelimeyle harika! Şeffaf yapısı nedeniyle günlük de sürebiliyorum, Mentollü bir ürün,sürünce dudaklarda karıncalanma yapıyor ama dayanılmayacak gibi değil asla. Kokusu da mentolü. Yalnız bitmeye yakın mekanizmasında problem olabiliyor, dikkat derim.

5) Mediwell Dudak Bakım Kremi (Muz): Bunu ve bahsedeceğim diğer iki çeşidini kullanmadım henüz ama yazıda bahsetmek istedim çünkü bir çeşidini kullandım ve hepsinin kokusu ve ambalajları dışında her şeyi birebir aynı bu yüzden nemlendirmeleri ve yapıları hakkında oldukça fikir sahibiyim. Muz çeşidinin kokusu tamamen meyve kokuyor, muz aromalı sakızlar gibi  :)

6) ve 9) Mediwell Dudak Bakım Kremi (Kavun): Bu çeşidini yaklaşık 4 ay kadardır bayılarak kullanıyorum, tek sevmediğim yanı nivea gibi parmakla sürülmek zorunda olmanız. Yapısı ve nemlendirmesi şahane. Uygun fiyatlı mı sayarsınız bilmem ama 5 liraya alabileceğiniz,içeriği temiz,  nemlendirmesi güzel balmlardan. Kokusu gerçekten kavun gibi :)

7) Mediwell Dudak Bakım Kremi (Çilek): Henüz kullanmadım, kokusu çilek gibi değil sanki. Bence rahatsız edici bir kokusu var. Bakalım nasıl kullanacağım.

8) Mediwell Dudak Bakım Kremi (Tutti Frutti): İşte sabırsızlıkla beklediğim...Karışık meyve aromalı bu balm adeta Big Babol sakız kokulu, tam doksanlar işte. 

10) Avon Anew Dudak Düzgünleştirici Balm: Aslında kendisinin ne nemlendirmeyle ne düzgünleştirmeyle pek bil ilgisi yok, "balm" olduğundan yer aldı yazıda. Varlığı yokluğu bir benim için.

11) Avon Sun SPF30 İçerikli Güneş Koruyucu Balm: Yapısı, rengi, sürülmezliği hepsi nefretimi kazanmış bir balm, güneşten koruyor mu bilinmez. Ben koruyordur diye kavurucu yaz mevsiminde kullanıyorum, güzel bir özelliği burnunuza ve kulak kıkırdağınıza da uygulanabilirliği :D Ama kullanır mısınız tartışılır, ben parmağıma sürüp burnuma uyguluyorum uygulayacaksam eğer. 

Ve daha sonraki grubumuz ise renkli grup,soldan sağa;

Pastel Profashion Lip Balm ( 040 Nar) , Flormar Black Mulberry Balm , Blistex Lip Tone , Maybelline Baby Lips (Peach Kiss) , Wet n Wild ( E126 Rico Mauve) , Blistex Lip Brilliance , Revlon Lipbutter (001 Pink Trufle)


* Pastel Profashion Lip Balm ( 040 Nar): Çok çok uçuk bir pembelik sağlıyor, kokusu benim seveceğim cinsten ama koku hassasiyeti olmayanlar beğenmeyebilirler. Nemlendirmesi pek aman aman değil açıkçası,orta karar.

* Flormar Black Mulberry Balm: Rengi oldukça koyu,mürdüme çalan bir mor, ama tabi bu sizi korkutmasın, çok mor bir renk vermiyor. Kokusu fena diil, tam ahududu gibi kokuyor :)

* Blistex Lip Tone: Bunun yapısı azıcık sert diğerlerine göre ama verdiği renk çok doğal,nemlendirme fonksiyonu yok denecek kadar az. Hafif mentollu,klasik Blistex kokusu.

* Maybelline Baby Lips (Peach Kiss): Hafif ışıltılı bir şeftali, rengini çok çok az veren bir balm,bence nemlendirmesi çok yetersiz. Şeftali kokuyor.

* Wet n Wild ( E126 Rico Mauve): Nemlendirmesi yine orta karar olan bir balm, Kokusu var mı yok mu bilemedim, varsa da kötü kokuyor sanırım.

* Blistex Lip Brilliance: Renkten ziyade yoğun minik ışıltılar veren bir balm, nemlendirmesi ise eh... Yoğun şekerli bir kokusu var, sevmeyeni çok olur muhtemelen.

* Revlon Lipbutter (001 Pink Trufle): Renginden ötürü hepsinden ayrı tuttuğum,en sevdiğim... Lipbalm gibi değil de ıslak bitişli ruj gibi sanki. Rengi muazzam,nem vermesi de gayet güzel ancak kışın çok kuruyan dudaklara tedavi edici bir nem sağlamayacaktır. Kokusuz, bu güzel bir özellik bence :)

Görünümleri bu şekilde, tabi dudak renginize göre değişiklik gösterecektir renkler, bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.


Sonuç: Renksiz olarak kesinlikle Blistexlerden herhangi biri, veya daha uygun fiyatlı Watsons,yahut da "Parmakla uygularım problem değil, içeriği de temiz olsun" diyorsanız Mediwell,
Renkli olaraksa Revlon'un sizin için uygun olan renklerinden birini almanızı tavsiye ediyorum.

Siz bunlardan herhangi birini kullanıyor musunuz?
Sevgiler,
Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

1 yorum

  1. Bloğunuzu yeni keşfettim benim bloğuma da beklerim canım sevgiler
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin