Makyaj Fırçalarımı Nasıl Temizliyorum?

Ocak 22, 2015

Günaydın!

Bugün sizlere makyaj fırçalarımı nasıl kolaylıkla temizlediğimden bahsetmek istiyorum. Dün gece en sık kullandığım üç beş fırçamı ve süngerimi yıkadım ve Instagram hesabıma (instagram.com/birozlembirblog) bir fotoğraf yükledim,bugün yazı paylaşacağıma dair.

Biliyorsunuz ki fırça temizliğinde kullanılan bir çok alternatif yöntem var, ve ben de hatrı sayılır derecede fırçası olan biri olarak bu yöntemleri öğrendikçe deniyorum.

Öncelikle Zeytinyağı + Bulaşık Deterjanı ikilisini denemiştim, hatta bakteri takıntısı olan biri olarak bu karışıma antibakteriyel sabun da ekliyordum. Evet fırçalardaki ürün kalıntıları kolaylıkla temizleniyor ancak sonra da zeytinyağından arındırmak için antibakteriyel sabunla bir kat daha yıkıyordum. Benim için çile oluyordu. Üstelik sonra fırçalarımda derinden gelen bariz bir yağ kokusu alıyordum. (Koku konusunda hayli hassasım, en derindeki kokuyu bile alıyorum ne yazık ki) Bu sebeple bu yöntemi çöpe attım!

Daha sonra bu karışıma (deterjan + antibakteriyel sabun) kullanmadığım saç kremlerini ekledim, bu da fena sayılmazdı. Ama bunu da arındırmak epey çaba istiyordu! Haliyle bu da çöpe!!!

Ve gelelim son karışımıma....
Kuru ciltler için üretilmiş olan krem köpük tarzında bir yüz temizleyici, (ben Loreal kullanıyorum ve oldukça memnunum hem arkasındaki pedi de kullanabilirsiniz) 
Antibakteriyel sabun (tercihim genellikle Dettol, Protex oluyor) Bu kadar basit!. 

Yukarıdaki üç yöntemde de bu karışımları pompalı bir seyahat şişesine hazırlıyorum, yıkarken kolaylık oluyor.

Bu kadar konuştum ama hala işin özüne gelmedik :)

Son iki üç yıkamadır keşfettiğim ve fırçalarımı deforme edip etmediğinden nihayet emin olduğum bu yöntemi size takdim ediyorum efendim :) Silikon yüz yıkama pedleri.


Ebay'de, Instagram'da karşılaştığım "Brush Egg" Adı verilen minicik bir ürünün kendisine göre pahalı olduğunu görünce aklıma bu fikir geldi. Her ikisi de silikon ve üzerinde minik papiller bulunuyor (buna başka ne denir bilmiyorum, papil de cok bilimsel mi oldu :/ )  e neden olmasın dedim...

Aldım yüz yıkama pedini ıslattım fırçamı ve başladım fırçamı "nazikçe" üzerinde köpürtmeye..O kadar kolay ki... Hem hızlıca cıkıyor yüzeyindeki doku sebebiyle,e hem de avcum zedelenmemiş oluyor. (Bir sürü fırçası olanlar bilirler bir sürü fırçayı avcunuzun içine sürerek yıkadığınızda artık avcunuzdaki deri balık adam derisi gibi oluyor) Sonra aldım elime Real Techniques süngerimi, sıktım üzerine bu karışımdan ve hassas şekilde yıkamaya başladım. Ürünler anında aktı gitti, hemencecik... :) Formunda da herhangi bir bozulma olmadı, Ama dediğim gibi ultra nazik olmalısınız :)


Bu yüz yıkama pedlerini Watsons'larda, Avon'da tek halde bulabilirsiniz. 
Unutmadan sakın ha sakın fırçalarınızı sıcak suyla yıkamayın,kıl kısımları aşağı bakacak şekilde kurutmaya çalışın.

Siz fırçalarınızı nasıl temizliyorsunuz, yazarsanız sevinirim.
Sevgiler,
Özi

Bu yazılar da ilginizi çekebilir

7 yorum

  1. ben de zaman zaman o pedleri kullanıyorum fırça yıkarken ama süngerler ne hikmetse bir türlü lekesiz şekilde temizlenmiyor bir de yüz yıkama jeli+protex ikilisi ile deneyeyim bakalım ben bebe şampuanı ile yıkıyorum çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım bebe şampuanı makyaj kalıntıları için yetersiz kalıyor bana göre. Yüz yıkama jeli neticede yüzü makyajdan, yağ ve kirden arındıran bir yapıda da o açıdan sanki daha iyi gibi. Denedikten sonra yorumunu bekliyorum :)

      Sil
  2. Klasik beyaz kalıp sabunla köpürtüyorum ben bitti gitti 😊 çok kaliteli olmayan fırçalarıma bile bi şey olmadı 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, bu yöntemi de duymuştum ancak sanki fırçayı o kadar fazla sabuna bulamak doğru değilmiş gibi geldiğinden denemedim hiç. Kılları kurur kırılık diye düşündüm. Deneyeceğim sevgiler :)

      Sil
  3. Benim için süper bir yazı olmuş fırçalarımın yıkama zamanı gelmişti ve yeni yöntemler denemek istiyordum.Paylaşım için tskler.Bloğunu takibe aldım bile canım.Bende beklerim...

    YanıtlaSil
  4. 13. Kız kardeşimin makyaj malzemelerimi kullanmasından bıktım onu buypasa.com a atacağım daha hain planlar yaparken aklıma sanal dükkan açmak geldi sanal dükkan da da en sevdiği ayakkabılarını satacağım

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, ben florlar fırça temizleme için solüsyon aldım ama yoğun alkol kokusu var solusayonda pek beğenmedim. Alternatif arıyordum ki sizi instagram keşif etkinliğinden buldum :) Önerilerinizi deneyeceğim. Var bende bu minnoş brush egg den. :) Takipteyim, bana da beklerim <3

    YanıtlaSil

Facebook Sayfamı Takip Edin